Различни видове хидроизолация

Практиката на хидроизолацията датира от векове и не е случайно, че още в древни времена хората са изнамирали начини да ограничат вредното въздействие на водата и влагата върху най-различни постройки.

Когато обаче погледнем нещата от съвременна  гледна точка, ще се озовем пред една много комплексна ситуацията, която включва изключително много видове продукти за хидроизолация – всеки с различно предназначение, начин на действие, начин на полагане и начин на получаване като продукт.

За да разберем различните видове хидроизолация трябва да ги разглеждаме в контекста на тяхното използване. Защото поради напредъка на технологиите, има много строго диференциране на продуктите, така че да се постигне максимален ефект при конкретното решение. Например в една нова сграда, може да има няколко различни вида хидроизолация, но когато се обединят заедно, те съставляват цялостната хидроизолационна система на сградата.

Най-използвана хидроизолация в съвременното строителство е мембраната хидроизолация. Мембраните може да са рулонни от PVC или TPO материал, може да са синтетични, битумни, EPDM мембрани. Всяка от тях си има своите специфики, предимства и недостатъци, и трябва да се избира според приложимост в конкретната ситуация.

Един цял сектор е битумната хидроизолация, която е особено използвана за покривни конструкции. Редом с битумните продукти за хидроизолиране има и битумни керемиди, които също са голям хит на пазара в последните 10 години. Те също се инсталират с подходяща хидроизолация, за да може да са ефективни срещи вода и влага дълги години.

Друг голям дял заема течната хидроизолация.

Тя е приложима за плоски покриви, за тераси и балкони, за басейни, резервоари и за много други конструкции. Течната хидроизолация също е много разнообразна според вида продукти. Това е така защото самото производство се базирана различни формулировки от различните производители.

За улеснение, вместо да четете за всеки вид хидроизолация по отделно, можете да консултирате това, от което имате нужда със специалист. Така ще получите насока какво ще е подходящо за вашия конкретен случай. След като получите такава ориентировка, можете да прочетете за продуктите, които са най-подходящи за вашия проект.

Facebook Comments

Back To Top